En muista olenko koskaan elämäni aikana tehnyt varsinaista hedelmätäytekakkua. No, en ole vieläkään tehnyt, mutta koeversion täytteestä olen tehnyt :o)
Tässä siis hedelmäinen juustokakku, jonka täytettä ajattelin mahdollisesti käyttää tulevassa täytekakussa. Saa nähdä mitä makutuomarit sanovat... Harjoittelin tähän kakkuun myös tuota hedelmäkakun koristelua ensimmäistä kertaa.
Mukavaa hommaa!
Ohje isoon vuokaan (neliskulmainen 23cmx30cm)
Pohja:
n. 300g Digestive-keksejä
80g margariinia/voita
Täyte:
4 dl kermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk (410g/235g) persikan puolikkaita
1 prk (312g/175g) mandariinilohkoja
1 prk (425g/250g) mango viipaleita
1/2 dl ruokotomusokeria
1/2 dl tomusokeria
2 rkl vaniljasokeria
5 liivatelehteä
3 rkl appelsiinimehua
Päälle:
hedelmiä:
esim.
viinirypäleitä
mangoa
persikkaa
vadelmaa
mandariinia
kiiwiä
hyytelösokeri + vesi (tilkka appelsiinimehua)
Murskaa keksit ja lisää joukkoon sulatettu rasva. Painele kevyesti esim. irtopohjavuokan pohjalle (itse käytän pelkkää irtoreunaa tavallisen lautasen päällä). Laita vuoka sivuun ja valmista täyte.
Laita liivatteet likoon kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto vispaamalla ja lisää joukkoon sokerit. Hienonna sauvasekoittimella 1/2 prk persikkaa, 2/3 osa prk mangoa, 1/2 prk mandariinia. Jätä loput hedelmät koristeluun. Kiehauta appelsiinimehu ja lisää siihen liotetut liivatteet. Sekoita ja anna jäähtyä ihan hetki. Lisää liivateseos hienonnettujen hedelmien joukkoon ja lisää seos tuorejuuston sekaan. Sekoita hyvin ja lisää joukkoo kermavaahto. Sekoita tasaiseksi ja kaada pohjan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa ainakin n. 4 tuntia tai mielellään seuraavaan päivään. Koristele haluamallasi tavalla hedelmillä ja lisää päälle kiille paketin ohjeen mukaan. Anna kakun olla vielä jäkaapissa hetki ennen reunan irroitusta.
Kommentit