Meillä oli tänään ensimmäinen kattaus merirosvosynttäreitä. Ensi viikolla on vielä kerhokaverit tulossa pojan synttäreitä viettämään, mutta nyt oli muita kavereita kylässä äitiensä kanssa.
Itse en niin kovin noista merirosvoihin liittyvistä pääkalloista pidä, joten yritin saada tunnelmaa väreillä (punaista ja mustaa) sekä noilla kultalanteilla. Tokihan synttäriohjelmistoon kuului aarteenetsintä!


402168.jpg


Täytekakun pohjana oli tavallinen 8 munan kakkupohja. Täytteenä hyväksi havaitsemaani appelsiini-valkosuklaatäytettä ja kostutus pommacilla. Mielestäni tuo pommac-limu kostutuksessa on mitä parhain. Päällä marsipaani, jonka maalasin. Tuosta keskimmäisessä purjeessa oli vielä pojan nimi, mutta sen poistin ennen "julkaisemista". Reunoilla flora vispi.

Appelsiini-valkosuklaamousse

2 pkt flora vispiä
1 pkt Viola appelsiinituorejuustoa
200g valkosuklaata

Vatkaa flora vispi vaahdoksi. Lisää sekaan appelsiinituorejuusto sekä sulatettu ja jäähdytetty valkosuklaa. Täyte on kuohkea ja ilman liivatettakin napakka. Tämän verran tein siis tähän 8 munan kakkuun, joten puolet riittää neljän munan kakkuun.


402171.jpg

Tässä vielä kuva juhlapöydästä ennen vieraita:o) Tarjolla kakun lisäksi herkkutikkuja (nakkeja, kurkkua, tomaattia, juustoa, viinirypäleitä), kinkkupiirakoita purjeveneen mallisiksi leikattuina, sipsejä, keksejä ja suklaisia kultakolikoita. Nuo herkkutikut tökin tuollaiseen kesäkurpitsan puolikkaaseen ja juustohöylällä höyläsin kurkusta purjeet kesäkurpitsa laivoihin. Näin siis merirosvoteemalla...

6.5.08: Oli pakko muuttaa muutama sana tästä kirjoituksesta, koska kerää roskakommentteja ulkomailta niin paljon. Tämän vuoksi siis "herkkutikku"-sana käytössä. Kokeillaan, jos ei tarvitsisi laittaa inhottavaa kirjainyhdistelmää päälle!