Itse käytän alla olevaa sokerikakkupohjaohjetta täytekakkuihin


n. 12 hlö

(20cm)

4 munaa (M-koko)

120g sokeria

60g vehnäjauhoja

60g perunajauhoja

1/2 tl leivinjauhetta


n. 18 hlö

(24-26cm)

6 munaa (M-koko)

180g sokeria

90g vehnäjauhoja

90g perunajauhoja

1/2 tl leivinjauhetta


n. 24hlö

(26-27cm)

8 munaa (M-koko)

240g sokeria

120g vehnäjauhoja

120g perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta


n. 30hlö

(30cm)

10 munaa (M-koko)

300g sokeria

150g vehnäjauhoja

150g perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta


(Tummaan kakkupohjaan lisäksi muutama ruokalusikallinen kaakaojauhetta)


Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivataineet keskenään ja siivilöi muutamassa erässä vaahdon sekaan hyvin, mutta varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 160-175 asteessa. Kakun paistoaikaan vaikuttaa kakun koko. Pienet kakut kypsyvät n. 30 minuutissa ja suuremmat n. 45 minuutissa uunin alatasolla. Kokeile kakun kypsyyttä vielä ennen uunista ottamista esim. coctailtikulla. Paina tikku kakun keskiosaan ja ota pois. Jos tikkuun ei jää taikinaa kiinni on kakku kypsä. Jos taikinaa jää tikkuun paista vielä n. 5 min. ja testaa uudelleen. Kumoa paistamisen jälkeen kypsä kakkupohja vuokineen ritilälle jäähtymään.

(Leivinjauhetta ei välttämättä tarvitse kakkupohjaan laittaa.)

Tämä kakkupohjaohje on helppo muunnella kakun koon mukaan

1 kananmuna (M-koko)

= 30g sokeria

                                             = 30g jauhoja (15g peruna-ja 15g vehnäjauhoja)


Käyttäessäsi isoja kananmunia, lisää sekä sokeria että jauhoja 10g/1 kananmuna lisää reseptiin!