Löysin eilen kauppamatkalta ale-hyllystä ihanan amerikkalaisia reseptejä sisältävän kirjan. Oli niin monen monta kokeilun arvoiselta tuntuvaa reseptiä, joten kirja oli pakko ostaa:o) Aloitin tällaisesta Zebra bars-reseptistä, joka on yhdistelmä juustokakkua ja brownieseja. Muuntelin reseptiä (taas kerran) hieman, kun kotoa ei löytynyt ihan kaikkia reseptin raaka-aineita.

1330611.jpg


Tässä resepti ála Pullahiiri :o)

Brownie:
100g tummaa suklaata
100g margariinia ta voita
1 1/2 dl sokeria
1/2 tl vaniljasokeria
3 munaa
1 3/4 dl vehnäjauhoja

Tuorejuustotäyte:
200g appelsiinituorejuustoa
1/2 dl sokeria
1 muna
4 tl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Valmista ensin brownie-taikina: Sulata suklaa ja rasva kattilassa miedolla lämmöllä. Sekoita sulaneiden aineiden joukkoon sokeri ja vaniljasokeri. Jäähdytä noin 15 min. Sekoita sen jälkeen joukkoon munat ja vehnäjauho.

Valmista tuorejuustotäyte vatkaamalla kaikki ainekset keskenään tasaiseksi. Levitä 2/3 osa brownie-taikinasta neliönmalliseen n. 21cmx21cm vuokaan, joka on vuorattu leivinpaperilla. Levitä tuorejuustotäyte taikinan päälle ja levitä sitten loput brownie-taikinasta täytteen päälle. Paista noin 30 minuuttia. Jäähdytä vuokassa ja leikkaa sopiviksi paloiksi - herkuttele.  Minä koristelin sulatetulla suklaalla palat.


Meillä poika (5v.) totesi näitä maistaessaan, että
"miten sä äiti osaat tehdä näin hyviä juttuja"
Makuraati on siis todennut hyväksi :o)

Alkuperäinen resepti on siis kirjasta Amerikan herkut; Jill Parker ja Joyce Parker