761437.jpg


Löysin kaupasta ihanan kirja Keittotaidon akatemia jälkiruoat. Sieltä ensimmäisenä lähdin kokeilemaan tuulihattujoutsenia.

Tässä ohje:

150g vehnäjauhoja
100g suolatonta voita (käytin oivariinia)
1 tl suolaa (en lisännyt)
15g sokeria
2,5 dlvettä
4 munaa
(tomusokeria ja suklaata koristeluun)

Täytteeksi:

hilloa tai tuoreita marjaja
kermavaahtoa


Kuumenna kattilassa vettä ja voita niin, että rasva sulaa. Kuumenna vielä kieehuvaksi ja lisää jauhot joukkoon. Ota pois liedeltä ja sekoita hyvin. Taikinasta muosostuu pallo. Anna jäähtyä noin 15 minuuttia. Lisää munat yksitellen ja koko ajan vatkaten. Lisää myös suola ja sokeri. Vatkaa niin kauan, että taikina on kuohkeaa ja kiiltävää.

Pursota isolla tähtityllalla n. 6 cm pitkiä kyyneleen muotoisia joutsenen vartaloita sekä pienellä reikätyllalla joutsenille numero 2 malliset kaulat.  Voit pursottaa kaulat ihan vaan leikkaamalla pakastepussista yhden kulman auki (huom! pieni reikä).

Paista vartaloita 200 astetta 15-20min. sekä kauloja 200 astetta n. 10 min.


764735.jpg
Anna tuulihattujen jäähtyä ja leikkaa vartalot poikittain halki.

764736.jpg

Leikkaa vielä yläpuoli halki. Näistä tulee siivet.
Kuvassa näkyy myös joutsenen kaula ja pää.
764738.jpg

Täytä tuulihatut hillolla ja kermavaahdolla tai muulla haluamallasi täytteellä ja aseta siivet kauniisti kermavaahdon päälle.

764739.jpg
Paina kaulan poikittainen alaosa täytteeseen. Voit vielä halutessasi tehdä sulalla suklaalla joutsenelle nokan ja silmät.



761511.jpg