Ohje:
2 pkt Isoa Ruis-paahtoleipää
Kostutukseen laimeaa kasvislientä
Täyte 1.
n. 300g kylmäsavulohta
100g katkarapuja
2 prk kylmäsavulohi tuorejuustoa
1 prk kermaviiliä
2 prk (á 150g) creme fraishea
tilliä
valkopippuria
Täyte 2.
4 kananmunaa
1 prk (á 150g) creme fraishea
1 prk raejuustoa
1/2 prk kermaviiliä
90g margariinia
valkopippuria
suolaa
Kuorrutus:
1 1/2 pkt (á200g) maustamatonta tuorejuustoa
1rkl pippurituotejuustoa
2 dl kermaa
koristeena:
tilliä, persiljaa, kylmäsavulohta,
sitruunaa, kurkkua, sitruunamelissaa...
Pieni täytteiden ainekset (voit tehdä täytteet myös monitoimikoneessa). Laita ne kulhoihin. Lisää joukkoon maitotuotteet ja mausteet.
Leikkaa leivistä reunat pois ohuelti. Laita reunavuoka lautasen päälle ja vuoraa pohja leipäsiivuilla. Kostuta pullasudilla leivät ja levitä puolet täytteestä 1. leipien päälle. Laita uusi leipäkerros, kostuta ja levitä kananmunatäyte 2. leipien päälle. Laita kolmas leipäkerros, kostuta ja levitä täyte1. loput täytteet leipien päälle. Laita vielä pällikerros leipiä, kostuta. Laita leivinpaperi ja folio kakun päälle. Laita painoksi esim. ruokalautanen.Laita kakku kylmään odottamaan seuraavaa päivää.
Vaahdota kerma ja sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään ja levitä se kakun päälle ohuelti. Koristele kakku.
Kommentit