Ohje:
2 prk isoa ruis-paahtoleipää
kostutus laimennetulla kasvisliemellä
Täyte 1.
350g palvikinkkua
1 maustekurkku
1 1/3 prk (á150g) creme fraishea
1 prk kermaviiliä
1 1/3 prk ruohosipuli tuorejuustoa
ruohosipulia
mustapippuria
Täyte 2.
1/2 kurkku
1 paprika
2/3 prk creme fraishea
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
1prk kermaviiliä
1 prk chili-paprika tuorejuustoa
ruohosipulia
Kuorrutus:
1 1/2 prk mautamatonta tuorejuustoa
2 dl kermaa
1 rkl mustapippuri tuorejuustoa
Koristeluun:
kinkkua, metvurstia, kurkkua, tomaattia,
herneenversoja, ruohosipulia
Pilko täytteiden ainekset (voit tehdä täytteet myös monitoimikoneessa). Laita ne kulhoihin. Huom! Raasta kurkku ja valuta siivilässä hetken aikaa ylimääräinen neste pois. Lisää joukkoon maitotuotteet ja mausteet.
Leikkaa leivistä reunat pois ohuelti. Laita reunavuoka lautasen päälle ja vuoraa pohja leipäsiivuilla. Kostuta pullasudilla leivät ja levitä puolet täytteestä 1. leipien päälle. Laita uusi leipäkerros, kostuta ja levitä täyte 2. leipien päälle. Laita kolmas leipäkerros, kostuta ja levitä täyte1. loput täytteet leipien päälle. Laita vielä pällikerros leipiä, kostuta. Laita leivinpaperi ja folio kakun päälle. Laita painoksi esim. ruokalautanen.Laita kakku kylmään odottamaan seuraavaa päivää.
Vaahdota kerma ja sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään ja levitä se kakun päälle ohuelti. Koristele kakku.
Kommentit