Tässä ohje ylioppislasjuhliin tehtyyn kinkkuvoileipäkakkuun.

1098662.jpg

2 pkt Ruis toast-paahtoleipää

Täyte 1.

350g palvikinkkua
1 1/2 kpl maustekurkkua
1 prk kermaviiliä
2 prk creme fraishea
2 prk pekoni-purjotuorejuustoa
mustapippuria

Täyte 2.

paprikaa
kurkkua
1 prk ruohosipulituorejuustoa
2 prk creme fraiscea
mustapippuria
suolaa

Kostutus:
laimeaa kasvislientä


Kuorrutus:
1/2 prk pippurituorejuustoa
1/2 prk maustamatontatuorejuustoa
1 1/2 dl kermaa

Pilko täytteiden raaka-aineet pienen pieneksi kahteen eri kulhoon ja sekoita maitotuotteiden kanssa tasaiseksi massaksi ja mausta. Levitä leipiä kahteen riviin kolme leipää ja kostuta laimealla ja kylmällä kasvisliemellä leivät. Levitä kinkkutäytteestä 1/3 osa leipien päälle ja lado uusi leipäkerros täytteen päälle. Huom! lado teivät eri järjestykseen eli esim. nyt keskelle kokonaiset leipä palat ja molemmin puolin puolikkaat, jottei kakkuun tulisi suamaa keskelle joka kerrokseen. kostuta leivät ja levitä paprika-kurkkutäyte leipien päälle. Lado uudet leivöt ja levitä kinkkutäyte kostutetuille leiville ja tee vielä yksi kerros. Kostuta päälle jäävä leipäkerros ja kääri koko kakku kelmuun. Laita mehustumaan jääkaappiin esim. leikkuulauta painona seuraavaan päivään.
Vatkaa kuorutusta varten kerma vaahdoksi ja sekoita se yhdessä tuorejuustojen kanssa tasaiseksi massaksi. Levitä kakun pintaan ohut kerros kuorrutetta ja koristele haluamallasi tavalla. Pursotukset tein ihan vaan maustamattomalla tuorejuustolla.